Sukukirja

Kuntun suvun sukukirja

Kattavaa tietoa Kuntun suvun vaiheista löytyy Pertti Kuntun tekemästä sukukirjasta Kotoisin Kunttulasta - 400 vuotta Kunttu-sukua, joka on valmistunut elokuussa 2016.

Ote sukukirjan takakannesta:

"Kunttu-suvulla on pitkä ja monitahoinen historia. Ensimmäinen tunnettu Kunttu-niminen henkilö asui Savitaipaleen pitäjässä 1500-luvun jälkipuolella. 1600-luvun loppupuolella Kuntun sukua asui Savitaipaleen lisäksi myös Säkkijärven pitäjän Vilajoen kylässä sekä Johanneksen pitäjän Kaislahden kylässä. 1700-luvulla suvun jäseniä oli muuttanut Viipurin maalaiskuntaan Yläsommeen ja Merijoen kyliin. Ennen Toista maailmansotaa vuonna 1939 Kunttuja asui myös Viipurin kaupungissa sekä Uudenkirkon pitäjässä. Sotien jälkeen kaikki Karjalan luovutetulla alueella asuneet suvun jäsenet joutuivat muuttamaan avakkoina muualle Suomeen. Nykyään Kunttuja asuu eri puolilla Etelä-Suomea, eniten Helsingin seudulla, Lohjalla ja Savitaipaleella.

Tässä sukukirjassa seurataan Savitaipaleen Kunttulan kylässä Kuntun talossa 1600-luvulla asuneiden Niilo Niilonpoika Kuntun ja Simo Heikinpoika Kuntun sekä heidän Kunttu-nimisten jälkeläisten polveutumisia 400 vuoden aikana. Tarkoitus on ollut selvittää miten Kunttu sukunimi on periytynyt sukupolvelta toiselle aina meidän päiviimme saakka. Kirjassa kerrotaan Kunttujen elämästä asioita, joita on kerätty asiakirjoista ja ihmisten kertomuksista. Henkilöt esitetään perheittäin taulunumerointia käyttäen syntymäaikajärjestyksessä. Sukulaisuuksien hahmottamisen helpottamiseksi kirja on jaettu osiin: ensin vanhaan aikaan eli 1600- ja 1700-lukuihin, ja sen jälkeen 18 eri sukuhaaraan. Kirjassa on 460 perheen tiedot ja henkilöitä on yhteensä noin 3900. Kirjassa on kattava henkilö- ja paikkakuntahakemisto. Valokuvia kerättiin tätä kirjaa varten noin 100 kappaletta. Kirja on tarkoitettu kaikille Kuntun suvusta kiinnostuneille."

Sukukirjan fyysisiä tietoja

  • Kirja on kovakantinen, A4-kokoinen ja sivuja on 240

  • Valokuvia kirjassa on noin 100, joista värikuvia noin 50

  • Kartat vuodelta 1938 ja 2016

  • Myyntihinta 40 euroa + lähetyskulut

Kirjan voi tilata Juuso Kuntulta, s-posti: juuso.kunttu [at] gmail.com.

© 2021 Kuntun Sukuseura ry